25.09.2022

Салат, який раніше готували і на святковий стіл, а зараз чомусь про нього забули. А він дуже смачний!

Від fcvomond

У цьому салаті основним інгредієнтом є морквина, тому найкраще брати домашню, щоб у неї був яскраво виражений смак.

У мене на грядці росте два види моркви – жовта і помаранчева. Тому для салату я використовую і ту, і іншу. Так він виходить більш яскравим і красивішим. У будь-якому випадку салатик виходить смачним і з пікантною ноткою завдяки часнику.

Інгредієнти:

  • Морква 400 г
  • Сир ковбасний копчений 250 г
  • Кілька зубчиків до свого смаку
  • Вода 20 мл (кип’яток)
  • Майонез 4 ст. л.

Приготування:

1. В першу чергу натріть моркву за допомогою терки з великими вічками.

2. Найсмачніше салат виходить з ковбасним підкопченим сиром, але він повинен бути найвищої якості. Якщо ви такий купити не можете, то його можна замінити на плавлені сирки, але вони теж повинні бути смачними.

3. Натріть сир так само, як морквину. Щоб він не прилипав і натирався красивою соломкою, змастіть тертку олією.

4. Далі потрібно видавити часник через прес. Його кількість регулюйте в залежності від своїх смакових переваг. Після того, як ви видавили часник, складіть його в піалу, залийте окропом і потримайте хвилину. Ця процедура дозволить йому ще більше розкрити свій запах.

5. Всі підготовлені інгредієнти складіть в салатницю, додайте майонез і перемішайте. Майонез можете замінити натуральним йогуртом або жирною сметаною. У мене сир досить солоний, тому я солі не додаю.

6. Усе! Готово! Можна подавати на стіл!

Рецепт цей досить старий, але зараз він не користується популярністю, хоча салат виходить дуже смачним і підходить в якості закуски до різних страв.

Джерело