23.07.2022

Справжня смакота – Солодкий пиріг на швидку руку: без яєць і молочних продуктів!

Від fcvomond

Солодкий пиріг на швидку руку, який ми будемо готувати без яєць і молочних продуктів, виходить пісним, але при цьому шалено смачним.

Така пишна, яскрава, смачна і ніжна випічка з яблуками, морквою і мандаринами підкорить вас з першого шматочка. Випікати його можна як в духовці, так і в мікрохвильовій печі. Морквяно-яблучний пиріг виходить дуже домашнім, ароматним і апетитним. Вельми ніжний смак і повітряна структура: сьогодення смакота.

Склад продуктів

  • 100 г моркви;
  • 200 грам яблук;
  • 100 грам мандаринів;
  • 150 грам цукрового піску (або за смаком);
  • 100 мілілітрів олії;
  • 10 грам розпушувача;
  • 300 грам пшеничного борошна.

Покроковий процес приготування

Мандарин, апельсин або лимон ретельно промиваємо теплою водою (можна з харчовою содою), обсушуємо і натираємо цедру на дрібній тертці.

Потім очищаємо, розбираємо на часточки, вибираємо всі кісточки. Соковите стигле яблуко промиваємо, виймаємо насіння, вирізаємо плодоніжки й нарізаємо шматочками. Очищати від шкірки його не потрібно.
Промиту і очищену моркву нарізаємо кружечками.

У чашу блендера складаємо всі підготовлені продукти, додаємо цукровий пісок і вливаємо олію без запаху. Перебиваємо все блендером до однорідності.  Якщо блендера немає, можна все натерти на самій дрібній тертці або пропустити через м’ясорубку. А вже потім додати цукру і олію.

Подрібнену масу перекладаємо в глибоку миску.

Окремо з’єднуємо пшеничне борошно і розпушувач, просіюємо через сито. Додаємо борошно частинами в миску з пюре, замішуємо тісто. Тісто має бути густіше, ніж на оладки.

Форму змащуємо олією, присипаємо борошном і виливаємо тісто.

Відправляємо пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин. Після випічки охолоджуємо пиріг у формі, посипаємо цукровою пудрою (при бажанні) і розрізаємо на порційні шматочки. Смачного!

Джерело