15.03.2023

Ідеальне швидке і просте тісто для піци – італійський рецепт

Від fcvomond

Піцу люблять у всьому світі протягом багатьох сотень років, і кожна господиня шукає для себе найідеальніший, швидкий і простий рецепт тіста.

Про начинку тут я не буду вести мову – робити її можна яку завгодно, а тому зупинимося на італійському рецепті тесту.

Нам знадобляться:

вода (40 С) – 240 мл,
дріжджі – 1 + 1/4 ч. Л.,
цукор – 2 ч. Л.,
сіль – 1/2 ч. л.,
борошно – 3 склянки (по 250 мл),
оливкова олія (можна і рослинну рафіновану) – 2 ст . л.

Приготування:

  1. У ємність наливаємо теплу воду (близько 40 градусів), насипаємо цукор, сіль, розмішуємо до розчинення. Вода остигає швидко, так що тепер можемо сміливо насипати дріжджі. Накриваємо опару рушником або блюдом і залишаємо на 5 хвилин.
  2. Тепер просіюємо склянка борошна відразу в нашу опару, перемішуємо. Сюди ж наливаємо 2 столові ложки оливкової (або рослинного) масла і ще один стакан муки. Знову перемішуємо (можна ложкою, а можна в кухонному комбайні з функцією замісу тіста). Засипаємо третю склянку борошна і замішуємо тісто остаточно.
  3. Тепер можна змастити маслом миску, покласти в неї тісто, знову накрити і зайнятися приготуванням начинки. З цієї кількості тіста вийде дві піци – діаметр буде залежати від ваших уподобань або як тонко ви його розкотите. Час запікання також залежить від начинки, потужності духовки і розміру піци (в середньому 13-15 хвилин при 200 С).

Як рекомендують італійці – помістити готове тісто в змащений маслом контейнер, щільно його закрити і відправити в холодильник як мінімум на ніч. За цей час тісто ще дійде, а запах дріжджів не буде таким інтенсивним.

До речі, тісто можна розділити на порції, помістити в зіп-пакети і зберігати в морозильнику пару тижнів. Перед приготуванням розморозити і готувати піцу.
Джерело