20.06.2022

Дуже пухка шарлотка з вишнею і яблуками ідеальна до чаю з близькими!

Від fcvomond

Складові

Яйце куряче 7 шт.
Борошно пшеничне 7 ст. л.
Цукор 7 ст. л.
Яблуко 3 шт.
Вишня 1 скл.

ПРИГОТУВАННЯ:

Яблука поріжте дрібними скибками, складіть в миску і збризніть лимонним соком. Вишню промийте, заберіть кісточки. За бажанням вишню можна пересипати цукром.

Займіться приготуванням тіста. Білки відокремити від жовтків і покласти в окремі чисті і обов’язково сухі миски. Насамперед збийте білки з половиною цукру. До жовтків додайте цукор, змішаний з ванільним цукром, і збийте масу до збільшення її в об’ємів. Потім додайте до жовтків просіяне борошно  і перемішайте ложкою або лопаткою. Тепер додайте в тісто збиті білки і перемішайте масу. Має вийти гарне однорідне тісто.

Форму для випічки (діаметром 26 см) застеліть пергаментом. На дно рівним шаром викладіть шматочки яблук і вишню. Зверху вилийте тісто. Поставте в духовку, розігріту до 170 ° С, на 25 хвилин. Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою або сірником. Просто вставте сірник в пиріг приблизно посередині. Якщо сірник залишиться сухим, значить пиріг готовий.

 Готовий пиріг трохи остудіть. Потім десертним ножем пройдіться по краю форми, щоб пиріг можна було легко вийняти. Переверніть пиріг на тарілку, щоб фруктова начинка була зверху, а тісто знизу. Зверху пиріг присипте цукровою пудрою і прикрасьте м’ятою. Шарлотка з яблуками і вишнею готова.

Смачного!

Джерело