27.07.2022

Накриваю стіл (ставлю рулети з лаваша) за 15 хвилин

Від fcvomond

Рулети з лаваша з різними начинками

Рулети для закуски з лаваша їсти і готувати одне задоволення. Начинка може бути будь-яка: м’ясна, рибна, овочева, грибна і навіть солодка фруктова!

Сьогодні ти дізнаєшся, що треба загорнути в лаваш, щоб вийшов смачний і оригінальний рулет. Перед тобою 13 простих і оригінальних рецептів. Готуй із задоволенням!

СМАЧНІ НАЧИНКИ ДЛЯ ЛАВАША

1. Розімни виделкою одну банку рибних консервів у власному соку. Додай 200 г твердого сиру, натертого на тертці, зелень кропу і майонез. Згорни лаваш рулетом, дай просочитися 10-15 хвилин.

2. Наріж тонкими скибочками 350 г відвареного курячого філе. Змішай з натертими на великій тертці 2 пачками плавленого сирка. Додай будь-яку свіжу зелень.

3. 3 бульби картоплі відвари і натри на великій тертці. Змішай з майонезом, цибулею, зеленню і нарізаним кубиками малосольним оселедцем.

4. 200 г сиру змішай з 2 ст. л. сметани і зеленню кропу. Додай 2 подрібнених зубчики часнику. Посоли за смаком.

5. Подрібни на м’ясорубці 200 г відвареної квасолі. 1 велику цибулину наріж кубиками і обсмаж на вершковому маслі. Змішай квасолю, смажену цибулю і 2 подрібнених зубчики часнику. Посоли за смаком і додай пів чайної ложки приправи «хмелі-сунелі».

6. Наріж кубиками 250 г крабових паличок і 1 свіжий огірок. 2 яйця відвари і натри на великій тертці. Змішай все з майонезом, посоли і додай будь-яку зелень.

7. Натри на тертці 200 г шинки, 200 г твердого сиру. 2 огірка наріж уздовж тонкими слайсами. Лаваш змасти майонезом і виклади шарами шинку, сир, огірок.

8. Натри на тертці 1 свіжу моркву, 2 свіжі огірки і змішай їх з майонезом. Помідор наріж півкільцями. Виклади на лаваш морквяно-огіркову суміш, а зверху часточки помідора.

9. Зніми з баклажанів шкірку і наріж овочі уздовж на смужки шириною 0,5 см. Посоли і дай постояти 20 хвилин, щоб пішла гіркота. Промий під проточною водою, обсуши паперовим рушником і обсмаж з двох сторін на рослинній олії.

На лист лаваша виклади смажені баклажани і змасти їх сметаною. Поверх сметани виклади помідори, нарізані кружальцями. За бажанням додай часник.

10. Натри на тертці 3 солоних огірка і 3 відварені бульби картоплі. Змішай овочі з копченим курячим філе, зеленим горошком і майонезом.

11. 200 г сулугуні натри на великій тертці. Додай 2 варені яйця, кріп і кінзу. Цю начинку можна загорнути в конвертики з лаваша і обсмажити на пательні або грилі.

12. 200 г печериць обсмаж з цибулею на олії. Охолоди і додай 100 г твердого сиру, кріп.

13. Лаваш змасти м’яким вершковим сиром. Зверху розмісти листя салату або пекінської капусти. На ближчий край виклади половину банки консервованого лосося, на середину висип тертий сир, на дальній край – нарізані крабові палички.

13. Відмінний варіант сніданку – солодкі рулетики з лаваша. В якості начинки підійде м’який сир і будь-які фрукти або джем. Щоб зробити рулетики хрусткими, обсмаж їх з двох сторін на сухій пательні.

Смачна і ситна страва вийде, якщо запекти рулети з лаваша з м’ясною начинкою в духовці.

Рулети з лаваша в духовці

СКЛАДОВІ:

  •  4 лаваша
  •  1 кг м’ясного фаршу
  •  400 г твердого сиру
  •  3 яйця
  •  8 помідорів
  •  свіжа зелень
  •  сіль, перець за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Обсмаж фарш на пательні до готовності. Посоли і поперчи за смаком.Помідори наріж кільцями.

2. На лист лаваша виклади остиглий фарш, тертий сир, помідори. Посип рубаною зеленню.

3. На змащений олією лист виклади рулети. Рясно змасти їх збитим яйцем з усіх боків. Вилий яєчну масу, що залишилася, на рулети.

4. Запікай рулети в духовці, розігрітій до 180 градусів, 15-20 хвилин.

5. Повністю остиглі рулети поріж на порції і подавай до столу. Смачного!

Джерело