04.09.2022

Перець, фарширований капустою. Дівчата, це така нереальна смакота! Свекруха в селі минулого літа навчила готувати!

Від fcvomond

Перець, фарширований капустою. Дівчата, це така нереальна смакота! Свекруха в селі минулого літа навчила готувати! Ми їх ще до зими з’їли! Навіть чоловік у захваті! Подруги вже рецепт розхватали! Збережіть, готується неймовірно легко та швидко!

Ще однин варіант начинки: коріння петрушки, селери, пастернаку (загальною вагою приблизно 400 г), 300 г ріпчастої цибулі.

Капусту дрібно нашаткувати, посипати сіллю, перемішати, залити оцтом (на 1 кг капусти -40 г солі, півсклянки оцту) і витримати добу. Після чого зливаємо сік (тепер можна додати насіння кмину в капусту, але це за бажанням).

У перцю вирізати плодоніжки і насіння, і витримати в окропі 3-4 хвилини. Наповнюємо стручки перцю капустою і щільно укладаємо в банки, кладемо в банки по 1 лавровому листку і пару горошин запашного перцю, заливаємо киплячим маринадом. (1 л води, 1 ст.ложка солі, 100 г оцту).

Накриваємо кришками і стерилізуємо 0,5 літрові -30 хвилин, літрові – 40 хвилин. Після стерилізації відразу закатати і поставити догори дном, вкутавши.

У зимовий час цей перець смакує дуже добре і холодним, і гарячим.

Ще одна начинка: коріння петрушки, селери, пастернаку (загальною вагою приблизно 400 г), 300 г ріпчастої цибулі, нарізати всі соломкою, спасерувати на олії, посолити за смаком. Час стерилізації – вдвічі більший.

Смачного!

Джерело