27.02.2023

Яблучне варення «Взимку не нарадуємося» за рецептом бабусі. Старий і перевірений рецепт!

Від fcvomond

Яблучне варення – всіма улюблене і воістину універсальні ласощі.

Його додають в торти, пироги та тістечка. Подають до столу разом з сирниками, млинцями, оладками або печивом. Навіть якщо несподівано нагрянули гості, а до чаю крім хліба нічого немає, то домашнє яблучне варення виручить і в цьому випадку. Тому багато цих ласощів точно не буде.

І сьогодні редакціярозповість, як приготувати яблучне варення з промовистою назвою «Взимку не нарадуємося» за перевіреним рецептом. Варто запасатися відповідними яблучками, щоб радувати всю сім’ю цим чудовим десертом.

Домашнє яблучне варення

Складові:

  • 1,5 кг яблук (твердого сорту)
  • 3 л води
  • 3 ч. л. соди

Інгредієнти сиропу:

  • 200 мл води
  • 800 г цукру
  • 2 ст. л. лимонного соку

Приготування:

1. Фрукти потрібні саме твердих сортів, щоб вони тримали форму при варінні. Для початку у велику каструлю влий 3 літри води й додай сюди ж соду.

2. Яблука наріж продовгуватими шматочками, попередньо видаливши серединки. Можна нарізати яблучка і на овочерізки – так буде швидше. Відправляй шматочки в каструлю з содовим розчином. Залиш їх тут на 30-60 хвилин (можна довше). Завдяки такій маніпуляції яблука при варінні будуть краще тримати форму.

3. Для сиропу в окрему ємність влий чисту воду (200 мл), додай лимонний сік і цукор. Став на вогонь, доводь до кипіння і кип’яти 5 хвилин.

4. Яблука процідити та переклади в каструлю, в якій будеш варити варення. Залий гарячим сиропом, наполовину накрий кришкою і залиш годин на 8 (можна на всю ніч).

5. Яблука доводь до кипіння і не перемішуючи вари 5 хвилин. Вимикай вогонь. Кришкою не накривати й в такому вигляді залиш на 8 годин.

6. Варення, що остигло, став на вогонь, доводь до кипіння і вари знову 5 хвилин на середньому вогні. Повтори процедуру з охолодженням і варінням. Після третього разу варення можна закривати в баночки. Якщо хочеш отримати рідке варення, то вари тільки два рази. Смачного!

Домашнє яблучне варення за цим рецептом виходить неймовірно густим і смачним, з апетитними шматочками. Одне задоволення використовувати такий продукт для пирогів, млинців та інших кулінарних шедеврів. І домашні, і гості будуть напевно тільки раді подібному частування.

Сподобався рецепт? Обов’язково поділися з друзями! Смачного!

Джерело