01.03.2023

«Ледачі бендерики» за рецептом господині з України. Не потрібно витрачати час на приготування млинців

Від fcvomond

Закуска з лаваша на пательні – ідеальний варіант для особливого прийому їжі. 

Якщо дуже хочеться чогось незвичайного, завжди можна пофантазувати над начинкою. Тут правил немає! Адже в лаваш можна загортати все, що тільки подобається.

Закуска з лаваша на пательні

“Бендерики” – це українська страва. За класичним рецептом для їх приготування потрібно смажити млинці, в які вже особливим способом загортається начинка. Ми ж сьогодні розглянемо кілька ледачий варіант, де будемо використовувати лаваш в яйці. Поїхали!

Складові:

  • 400 г м’ясного фаршу
  • 1 шт. ріпчастої цибулі
  • 3 листи лаваша
  • 3 яйця
  • 70 мл молока
  • 0,5 ч. л. солі

Приготування:

1. Дня початку потрібно обсмажити цибулю в олії до золотистої скоринки. Потім змішати її з м’ясним фаршем. Якщо не хочеш використовувати покупний, то можеш зробити фарш сама. Потім до суміші додай сіль і перець на смак.

2. Можеш ще додати зелені й трохи молока, щоб легше було потім загортати. Або ж зробити бендерики зовсім без м’яса. Наприклад, з домашнім сиром і овочами. Або з сиром, помідорами та ковбасою.

3. Тепер займемося лавашем. Наріж його довгими широкими смужками, а потім загортай так, як на фото. Головне – не класти занадто багато начинки, тому що буде важко все вмістити.

4. Готові вироби вмокаємо в збите яйце та обсмажуємо в олії на невеликому вогні. Можна подавати до борщу або бульйону або ж їсти просто зі сметаною і зеленню.

Сподіваємося, ти обов’язково спробуєш приготувати такі бендерики. Адже вони однозначно гідні нашої уваги.

Смачного!

Тобі подобається те, що ти читаєш? Постав нам «Подобається» в Фейсбуці та обов’язково поділися статтею!

Джерело