22.10.2022

Сирний кекс з маком – неймовірно смачна випічка до чаю

Від fcvomond

Маю для вас неймовірно смачну домашню випічку, яка сподобається всім без винятку! Тож, сьогодні улюблений у нашій сім’ї сирний кекс із маком. Кекс щільний, сухий та дуже смачний! Для його приготування вам не потрібно довго сидіти на кухні, бо готується він зовсім просто.

Список потрібних інгредієнтів:

Тісто:

200 г борошна

150 г вершкового масла (кімнатної t)

200 г сиру протерти через сито

170 г цукру

3 яйця (кімнатної t)

10 г розпушувача

цедра лимона (на ваш розсуд)

2 ст. л. лимонного соку

сіль щіпка

120 г маку

Глазур:

100 г шоколаду (у мене темний+молочний)

20 г рослинної олії

40 г волоських горіхів

Приготування:

Мак промити, просушити. Можливо, ваш мак і не потрібно мити. Просушений мак змолоти в кавомолці. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти. Масло м’яке збити з сіллю і цукром, потім по черзі додати яйця, збивати 3 хвилини.

Додати цедру, сік, сир, перемішати, додати борошно, в кінці додати мак, перемішати. Маса виходить густа. Викласти тісто в змащену маслом форму, розрівняти ложкою змочуючи її водою.

Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці хвилин 45-50, до сухої дерев’яної шпажки. Готовий кекс перевернути на ґрати, дати охолонути, прибрати форму.

Кекс розрахований на прямокутну форму приблизно об’ємом 1,5 літра. Я робила в роз’ємній формі без дна, дно форми застелила пекарським папером і обернула фольгою зовні, боки змастила вершковим маслом. Розмір моєї форми 28/10/7.

Охолоджений кекс покрити глазур’ю. Глазур буде рідка на початку, не поспішайте відразу її наносити на кекс, інакше вона просто стече з нього. Нехай трохи стане густішою, а потім вже покривайте верх кексу. Кекс покритий глазур’ю прибрати в холодильник для повного застигання шоколадного покриття. Можна просто посипати цукровою пудрою.

Для глазурі: горіхи помити, просушити в духовці за низької температури, порубати. Шоколад з олією розтопити імпульсами в мікрохвильовій печі. Додати рубані горіхи, перемішати і полити випічку.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.
Джерело