13.11.2022

Сирні палички на кефірі. 25 хвилин – і смакота на столі!

Від fcvomond

З одного стакана кефіру і двох яєць можна зробити смачну і оригінальну закуску – смажені палички. Для більш насиченого смаку і аромату в тісто додаємо начинку – сир і зелену цибулю. Смажаться палички у великій кількості олії, виходять рум’яними хрусткими зовні, з м’якою сирною начинкою. Така закуска відмінно підійде до пивного столу в колі великої компанії. Також паличками можна доповнити будь-яку першу страву, замість хліба. З даної порції продуктів виходить дуже багато паличок, які довгий час залишаються м’якими. При бажанні можна змінювати форму даної закуски.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 стакан
  • Куряче яйце – 2 шт
  • Борошно – 400 г
  • Сода – 1 ч.л
  • Сіль – 1 ч.л
  • Твердий сир – 100 г
  • Зелена цибуля – 40 г

Приготування:

1. У кефір кімнатної температури всипте соду, перемішайте, витримайте кілька хвилин, щоб сода увійшла в реакцію з кефіром. Повинна вийти пишна пухирчаста маса.

2. Після вбийте яйця, всипте сіль, ретельно перемішайте віночком до однорідності.

3. Твердий сир натріть на крупній тертці. Зелену цибулю наріжте кільцями. Сир і цибулю додайте в основну масу, перемішайте.

4. Потім невеликими порціями додайте борошно.

5. Руками замісіть густе м’яке тісто, дайте йому 5 хвилин постояти.

6. Робочу поверхню присипте борошном, викладіть тісто, розкачайте його в плоский прямокутний пласт товщиною 7-8 мм. Пласт тіста наріжте на однакові смужки.

7. На вогні розігрійте сковороду з великою кількістю соняшникової олії. У гарячу олію покладіть заготовки, змастіть їх з двох сторін на сильному вогні до придбання рум’яної поверхні приблизно 1-2 хвилини.

8. Палички викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію.

Готові палички можна подати на стіл, як в гарячому, так і холодному стані. Доповніть їх будь-яким соусом до смаку.

Джерело