04.03.2023

Домашнє «Фраголіно» і чому варто приготувати його з першої полуниці

Від fcvomond

Прекрасний час насолодитися свіжою полуничкою, яка так швидко закінчується: всього якийсь місяць або два, а потім тішити себе іншими сезонними фруктами. На щастя, можна закрити кілька банок варення, щоб пам’ятати про весняні деньки круглий рік. А крім цього є ще один прекрасний варіант – наливка в домашніх умовах.

Сьогодні особливою популярністю користується напій, відомий у нас як «Фраголіно». Прикольна штука з полуничним смаком. Ось, правда, з якістю часом виникають проблеми: спритні люди стали підробляти! Редакція знає, як розв’язати це делікатне питання. Домашня наливка за нашим рецептом все розставить на свої місця.

Наливка в домашніх умовах

Основне завдання – роздобути хороший харчовий спирт. Потім його потрібно розбавити з якісною очищеною водою один до одного, щоб отримати міцність приблизно в 50 градусів. Змішувати з більшою міцністю теж можна, але ж знаєш же, яким буває результат. Навіщо ризикувати й робити аби як – все повинно бути на вищому рівні! Отже, перевіримо інгредієнти.

Тобі знадобиться:

  • 500 г полуниці
  • 2 склянки тростинного цукру
  • 50 мл лимонного соку
  • 250 мл розведеного спирту
  • 250 мл води

Приготування полуничної наливки в домашніх умовах:

1. Підготуємо полуницю. Ретельно вимий ягоди, прибери всі плодоніжки та листя, потім просушити як слід на паперових рушниках. Збивай полуницю до стану пюре занурювальним блендером. Після цього пюре потрібно протерти через сито.

2. Вважається, що тростинний цукор менш солодкий, ніж з цукрових буряків. Якщо не боїшся нудотного смаку, можеш використовувати наш, білий. Залий в цукор склянку окропу і став на вогонь. Постійно помішуй, щоб цукор повністю розчинився.

3. Коли отриманий сироп охолоне, додай в нього лимонний сік і змішай з полуничним пюре, потім змішай з розведеним спиртом. Переливай майбутню наливку в підготовлену ємність, наприклад, в банку.

4. Наливка повинна настоятися протягом трьох-чотирьох днів в кімнатній температурі й під наглядом, щоб ніхто не зазіхнув на неї завчасно. Є сенс періодично збовтувати осад. Залишилося перелити готову наливку в пляшки та відправити їх в холодильник. Якщо є необхідність, наливку профільтрувати, щоб виключити наявність будь-якого осаду.

Наливка в домашніх умовах готова! Вживати її слід з належною обережністю і в розумних кількостях і тільки в колі близьких друзів. Бажаємо тобі гарного настрою! І не забудь поділитися рецептом з друзями.

Всі ілюстрації та фото взяті із відкритих джерел інтернету

Джерело