04.03.2023

Чому рогалики «Хвилинка» хрусткі зовні та м’які всередині. У них багато начинки!

Від fcvomond

Ніжні, повітряні рогалики з вершковою ноткою нікого не залишать байдужим.

Особлива їх привабливість в тому, що готувати їх не просто легко, а дуже легко. Рецепт цей вже давно відомий усім моїм подругам!

Незрівнянна випічка до чаю: хрустка зовні, м’яка всередині та з великою кількістю дуже смачної начинки… Хоча є у цих рогаликів один недолік: дуже вже швидко вони зникають з тарілки!

Рогалики з пісочного тіста

Інгредієнти для тіста:

  • 1 скл. сметани
  • 250 г вершкового масла
  • 0,5 ч. л соди
  • борошно (скільки тісто візьме)

Інгредієнти для начинки:

  • мак
  • волоські горіхи
  • цукор

Приготування:

1. Спочатку поклади в миску 2 скл. борошна, туди ж помісти охолоджене масло і порубай його ножем. Далі можеш розтерти масло з борошном руками.

тісто для рогаликів

2. Додай до отриманої маси соду і сметану, перемішай і додай ще стільки борошна, щоб вийшло тісто такої консистенції, як для пельменів. Скачай його в грудку і відправ у холодильник хвилин на 30.

3. Приготуй макову начинку. Для цього мак подрібни в кавомолці, залий його невеликою кількістю гарячої води, дай настоятися протягом 10 хвилин. Додай цукор на смак і перемішай.

4. Щоб приготувати горіхову начинку, потрібно подрібнені волоські горіхи змішати з цукром. Для подрібнення горіхів я користуюся качалкою, просто розкатуючи ядра на дошці. Так виходить швидше і виділяється більше дорогоцінного горіхового масла.

5. Дістань тісто з холодильника, Обімни та розкачай його тонко-тонко (товщиною приблизно 1 мм). Наріж пласт на трикутники.

тонке тісто для рогаликів
як приготувати рогалики

6. Виклади начинку і скачай рогалики.

7. Випікай рогалики хвилин 15 на деку в духовці при 180 градусах. Намагайся не перетримувати в ній вироби, щоб не пересушити! Готові рогалики посип цукровою пудрою.

Як начинки для рогаликів чудово підходять: плодово-ягідне повидло або джем, подрібнені сухофрукти, мелена кориця з сиром… По суті, чого душа забажає, те і клади!

Сподобався рецепт? Обов’язково поділися з друзями!

Джерело