10.08.2024

Курячий рулет з грибами і сиром: супер нарізка за 20 хвилин

Від fcvomond

Курячий рулет з грибами і сиром може бути як ситною основною стравою, так і відмінною закускою. Прекрасно дивиться на святковому столі, якщо порізати на порційні шматочки.

М’яке куряче м’ясо відрізняється дуже ніжним смаком і чудовим ароматом. Приготувати закуску легко, просто і досить швидко. Знадобляться самі звичайні продукти і 30 хвилин вашого дорогоцінного часу. Якщо подати курячий рулет з гарніром з макаронів або рису, то вийде відмінна ситна вечеря. Холодне м’ясо можна використовувати для бутербродів.

Склад продуктів

  • 300 г філе курячої грудки;
  • 100 грам свіжих шампіньйонів (печериць);
  • 50 грам твердого сиру;
  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • третина чайної ложки солі;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • рафінована соняшникова олія – для смаження;
  • приправа для курки – за смаком.

Курячий рулет з грибами і сиром: покроковий процес приготування

Курячі грудки промиваємо, обсушуємо і розрізаємо вздовж навпіл. Кладемо шматочки в харчовий пакет або накриваємо харчовою плівкою, добре відбиваємо з двох сторін.

Викладаємо відбивні на дошку, посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і приправою для курки. Рівномірно розподіляємо спеції по м’ясу. Одну головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і нарізаємо маленькими кубиками.

Свіжі гриби промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. На сковороду наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і викладаємо цибулю.

Обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо гриби і перемішуємо. Тушкуємо гриби з цибулею до повного випаровування рідини.

В кінці приготування гриби солимо і перчимо до смаку, перемішуємо і відразу перекладаємо в тарілку.

Твердий сир натираємо на грубій тертці і викладаємо в теплі гриби. Начинку перемішуємо і розподіляємо по відбивних. Звертаємо м’ясо в рулет, закріплюємо ниткою.

У глибоку сковороду наливаємо велику кількість соняшникової олії, викладаємо рулети. Обсмажуємо їх з усіх боків, до рум’яності. Потім виймаємо і перекладаємо в деко, змащене олією.

Наливаємо 30 мілілітрів води, відправляємо в розігріту духовку і запікаємо 15-20 хвилин. Готові рулети перекладаємо на тарілку, знімаємо нитки.

Подаємо на стіл в гарячому вигляді, з гарніром з макаронів або рису. А можна остудити і подавати, як закуску. Або зробити з них бутерброди.

Джерело