10.08.2024

Суп-пюре з кабачків та цвітної капусти: покроковий рецепт

Від fcvomond

Суп-пюре з кабачків та цвітної капусти можна приготувати як зі свіжих овочів, так і з заморожених. Таким чином, приготувати смачну і корисну страву можна в будь-який час року. Ідеально підійде такий суп для дитячого меню – в цьому випадку краще не додавати в нього спеції і прянощі. Якщо ви вирішили готувати страву із заморожених овочів, попередньо розморожувати їх немає потреби.

Складові

  • 1 невеликий кабачок
  • 1/3 качана цвітної капусти
  • 1 цибулина
  • 2-3 гілочки свіжої зелені (для подачі)
  • 1 ст. л. масла для смаження
  • 1/5 ч. р. солі
  • 3 щіпки спецій
  • 1-2 лаврових листки

Суп-пюре з кабачків: рецепт приготування

1. Підготуйте овочі – зелень, кабачок і цвітну капусту помийте, ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і також помийте. Масло для смаження використовуйте рафіноване, з нейтральним запахом і смаком.

2. Більші суцвіття капусти розділіть на більш дрібні – руками або ножем. Складіть овоч в каструльку.

3. Кабачок наріжте невеликими кубиками, а цибулю – ще більш дрібно.

4. На розігріту сковороду налийте трохи олії. Через хвилину перекладіть в сковороду кабачки і цибулю. Помішуючи, обсмажуйте на слабкому вогні овочі протягом 5-7 хвилин.

5. Перекладіть обсмажені кабачки з цибулею в каструльку, де вже знаходиться кольорова капуста.

6. Додайте сіль і спеції за смаком, можна кинути пару-трійку щіпок сушеного чебрецю – він відмінно підходить до овочів.

7. Киньте в каструлю лавровий лист і влийте води трохи більше рівня овочів. Все перемішайте і поставте каструлю на вогонь. Після закипання води вогонь зробіть мінімальний і варіть суп протягом півгодини.

8. Коли суп звариться – частину бульйону можна злити в горнятко. Лавровий лист також потрібно дістати. Потім збийте суп за допомогою погружного блендера. При необхідності влийте частину бульйону назад в каструлю, щоб досягти потрібної консистенції супу.

9. Суп-пюре подавайте гарячим або теплим. Перед подачею можна присипати дрібкою спецій, тертим сиром, сухариками та свіжою зеленню.

Джерело