06.08.2022

“Спритний” пиріг до чаю на кефірі. Все перемішала і в духовку

Від fcvomond

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом швидкого в приготуванні пирога, який ми жартома називаємо “Спритний”, це найбільш смачний і вдалий рецепт приготування смачного пирога до чаю на кефірі, який я готую найчастіше для своєї сім’ї. Приготування не забирає багато часу, потрібно тільки все перемішати і відправити в духовку.

Необхідні продукти:

  • Кефір – 250 мл
  • Борошно – 300 – 320 гр
  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 200 гр
  • Яблука – 2 шт (можна замінити на будь-які фрукти, персики, абрикоси, груші та ін.)
  • Масло вершкове – 50 гр
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка
  • Сода – 1/2 ч. ложки
  • Сіль – на кінчику ножа

Діаметр форми для випічки 22 см

Як приготувати пиріг Спритний

Насамперед потрібно розтопити вершкове масло.

Мені зручно робити це в мікрохвильовці: я кладу масло в мисочку і ставлю в мікрохвильовку на кілька секунд, а потім залишаю ненадовго охолодитися, воно не повинно бути гарячим.

Цим часом в відповідну за розміром миску, в якій буду замішувати тісто, розбиваю яйця, додаю цукор з ванільним цукром і збиваю міксером, поки вся маса не збільшиться в 3 рази, на це йде приблизно 4-5 хвилин.

У кефір додаю соду, сіль на кінчику ножа, починаю перемішувати ложкою. Як кефір почне сильно пінитися виливаю його в миску зі збитими з цукром яйцями, додаю розтоплене вершкове масло (воно вже встигло охолонути до цього часу), добре перемішую масу.

Тепер в кілька прийомів додаю просіяне борошно і замішую тісто, воно виходить м’яке, що не рідке і не густе.

Дно форми застеляю папером для випічки, змащую вершковим маслом, викладаю тісто з миски і розрівнюю.

Тепер очищаю яблука від шкірки і серцевини, нарізаю великими часточками (можна нарізати довільно) і викладаю по колу злегка вдавлюючи їх в тісто

Замітка: яблука можна замінити на будь-які фрукти, персики, абрикоси, груші та ін. То що є в наявності.

Відправляю в розігріту духовку і випікаю при 180 градусах 40-50 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці). Готовність перевіряю дерев’яною шпажкою.

Пиріг “Спритний” готовий, якщо є бажання, іноді змащую пиріг зверху глазур’ю, а й без неї пиріг виходить дуже ніжний, пористий і смачний. До чаю просто незамінний, а головне швидко готується, потрібно тільки перемішати ложкою, все інше зробить духовка.

Джерело