20.08.2022

Ароматна, ніжна і дуже смачна риба за 10 хвилин

Від fcvomond

На приготування такої риби йде не більше 10 хвилин, а на підготовку близько 5 хвилин. Доповнюється вона простими продуктами, які завжди є в холодильнику. Таку рибу можна подавати з вершковим соусом, картоплею (відварна, смажена, запечена), з рисом або просто з салатом зі свіжих овочів. Виходить дуже ароматне, ніжне і смачне блюдо.

Необхідні інгредієнти (3 порції):

  • 800 гр. форель (3 шматки);
  • 3 гілочки кропу;
  • 60 гр. вершкового масла;
  • за смаком мелений перець (суміш перців);
  • за смаком сіль.

Спосіб приготування

Для приготування відмінно підходить будь-яка червона і морська біла риба. Для прискорення процесу краще використовувати готове філе або стейки (заморожені або охолоджені). У нашому рецепті заморожені стейки форелі, які заздалегідь розморожені в холодильнику (5-6 годин). Стейки промиваємо, посипаємо з усіх боків сіллю і сумішшю перців. Спеції можна брати будь-які за смаком.

На шматки фольги розміщуємо підготовлену рибу, підвертаємо фольгу. Перекладаємо форель у фользі на деко або в форму і зверху додаємо по гілочці свіжого кропу. Кріп можна замінити на чебрець, розмарин або петрушку. Червону рибу ніколи перед приготуванням не поливайте лимонним соком, інакше вона втратить свій гарний колір.

Вершкове масло ділимо на 3 частини і розрізаємо на невеликі шматочки. Розміщуємо масло на всій поверхні риби. Ставимо форель в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, і запікаємо 10 хвилин. Масло відразу почне танути, просочувати рибу.

Через 10 хвилин червона риба повністю приготується і покриється красивим кольором. Аромат на кухні з’являється приголомшливий.

Готову запечену форель прямо в фользі перекладаємо на тарілки, доповнюємо улюбленим гарніром, соусом і відразу подаємо на стіл. Перед тим як її почати їсти, поливаємо соком лимона. Кріп дає легкий приємний смак. За рахунок вершкового масла риба виходить соковитою, ароматною і неймовірно смачною.

Смачного!

Джерело