21.05.2023

Картопля фарширована і запечена в духовці

Від fcvomond

Страва дуже ситна і бюджетна у приготуванні.

Інгредієнти:
Фарш свинячо-яловичий 300 г
Картопля 1,5 кг
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Морква 1 шт.
Сіль
Перець чорний мелений
Зелень


1. Для початку вибираємо картоплю однакового розміру і форми. Картоплю необхідно вимити і очистити

2. Далі виймаємо з бульб серединку. Для цього можна використовувати чайну ложку або спеціальну ложечку для вирізання кульок з овочів і фруктів. Намагаємося зробити поглиблення побільше, щоб помістити достатню кількість фаршу.

3. Приступимо до підготовки фаршу. Нарізаємо цибулину кубиками і додаємо в фарш. Солимо і перчимо за смаком. Фарш необхідно злегка відбити, щоб з нього вийшло зайве повітря і він добре тримав форму.

4. На сковороді обсмажуємо до золотистого кольору нарізану цибулю, додаємо натерту на крупній тертці моркву і готуємо до м’якості.обсмажуємо цибулю з морквою

5. Наповнюємо підготовленим фаршем бульби картоплі. Укладаєм нашу фаршировану картоплю в форму для запікання в один шар. Викладаємо на фаршировану картоплю обсмажену цибулю і моркву, заливаємо підсоленою кип’яченою водою.

6. Далі необхідно поставити форму в духову шафу, розігріту до температури 220 ° С, і випікати 45-50 хвилин. Також Ви можете приготувати фаршировану картоплю в мультиварці, встановивши функцію «Випічка».7. Готову фаршировану картоплю слід дістати з духовки і посипати нарізаною зеленою цибулею.

Джерело