15.10.2022

Торт “Шоколадний медовик” – рецепт з покроковим фото

Від fcvomond

Це дуже смачний шоколадний медовик з м’якими ароматними коржами, ніжним кремом та насиченою шоколадною глазур’ю! Тісто готується дуже швидко, за принципом все змішав і в духовку, не треба розкочувати. Випікаються лише 8 хвилин.

Інгредієнти розраховані на торт розміром 16 на 16 см заввишки 9 см, вагою 1400 грамів. Давайте приготуємо.

Інгредієнти

Коржі:

  • Цукру – 100 гр (або 5 ст. л. без верху)
  • Сода – 8 гр (або 1 ч. л.)
  • Оцет 9% – 12 гр (або 1 ст. л.)
  • Рідкий мед 70 гр (3 ст. л.)
  • Пшеничне борошно – 160 гр (або 8 ст. л. без верху)
  • Молоко – 30 гр (2 повні ст. л.)
  • Яйця – 2 шт
  • Рослинна олія – 70 гр (або 7 ст. л.)
  • Какао – 40 гр (4 ст. л. без верху)
  • Сіль – дрібка

Для крему:

  • Сметана або густий натуральний йогурт – 600 гр
  • Вершки 30-35% – 100 гр
  • Цукрова пудра – 140 гр (або 7 ст. л. без верху)
  • Ванільний цукор – 20 гр (4 ст. л.)

Для глазурі:

  • Масло вершкове – 25 гр
  • Цукор – 50 гр (2 повні ст. л.)
  • Какао – 15 гр (або 1.5 ст. л. без верху)
  • Молоко – 30 гр (або 2 повні ст. л.)

Покроковий рецепт приготування з фото:

  1. Готуємо коржі. У чашу розіб’ємо 2 яйця. Додаємо дрібку солі, 100 г цукру. Перемішуємо до однорідного стану. Тісто готується дуже швидко, тому не забудьте одразу включити духовку нагріватися до 180 градусів. Вливаємо 30 г молока кімнатної температури 70 г рослинної олії 70 г або 3 ст. ложки рідкого меду. Якщо у вас мед густий, то 2 ст. ложки меду. 8 г або 1 ч. ложку соди. Перемішуємо до однорідного стану. Просіюючи додаємо 160 г пшеничного борошна 40 г какао. Перемішуємо до однорідного стану.Додаємо 12 г або 1 ст. ложку 9% оцту. Перемішуємо до однорідного стану. Оцет у цьому рецепті можна замінити 2 ст. ложками свіжого лимонного соку. Ділимо тісто навпіл. Виливаємо половину тіста на лист застелений пергаментним папером. Поступово розрівнюємо тісто по поверхні. Я роблю корж розміром 34 на 26 см. Забираємо випікатися в наперед розігріту до 180 градусів духовку на 7-9 хвилин.У мене корж випікався 8 хвилин. Готовність коржа перевіряємо дерев’яною паличкою. Проколюємо, якщо паличка виходить сухою, значить корж готовий. Накриваємо корж пергаментним папером і перевертаємо. Знімаємо пергаментний папір, на якому корж випікався. Відразу обрізаємо краї. Обрізані шматочки прибираємо убік, вони стануть у нагоді пізніше. Ми прикрасимо готовий торт. Корж розрізаємо на частини. Я роблю 2 коржі розміром 16 на 16 см і 2 коржі розміром 16 на 8 см. У такий же спосіб випікаємо другу частину тіста. Готові коржі остудити до кімнатної температури. Охолоджуються коржі дуже швидко, буквально за 10-15 хвилин.
  2. Приготуємо крем. Для крему нам знадобиться 600 г охолодженої сметани. У мене сметана жирністю 20%, можна брати і жирнішу сметану. Чим жирніша сметана тим смачніше. У сметану вливаємо 100 г охолоджених вершків жирність 30-35%. Висипаємо 140 г цукрової пудри 20 г або 4 ч. ложки ванільного цукру.Починаємо збивати на мінімальній швидкості міксера, поступово збільшуючи швидкість міксера до максимуму. Сметану в даному рецепті можна замінити на густий жирний натуральний йогурт. Збиваємо крем до повітряного стану. Викладаємо перший корж на тарілку. Встановлюємо роз’ємну форму та харчову плівку.
    Якщо ви зважуєте на вагах, то це 140 грамів на 1 корж. Викладаємо 2 коржі. Другий корж у мене складається із 2 половинок. Я готую квадратний високий торт, тож розрізала коржі таким чином. Корж покриваємо кремом. Крем розрівнюємо.Викладаємо 3 коржі, коржі злегка притискаємо. Так чергуючи коржі та крем, формуємо весь торт. Додаючи вершки до сметани, крем виходить дуже ніжним і повітряним. Але якщо з якихось причин ви не хочете додавати вершки, то торт можна готувати просто зі сметанним кремом. Якщо я готую цей торт зі сметанним кремом, то я беру 700 грам сметани і стільки ж цукру та ванільного цукру, як у цьому рецепті.
  3. Якщо у Вас рідка сметана, то перед приготуванням торта її треба відважити на марлю, щоб стекла сироватка. Покриваємо останній корж кремом і прибираємо торт у холодильник на 5-6 годин, щоб торт просочився та стабілізувався. Я зазвичай прибираю на ніч.
    Після холодильника звільняємо торт від форми та харчової плівки. Якщо треба, вирівнюємо крем зверху.
  4. Кремом, що залишився на харчовій плівці, обмазуємо краї торта. Обрізані шматочки подрібнюємо у блендері на крихту. Якщо блендера немає, то можна скласти їх у харчовий пакет та подрібнити качалкою. Прикрасимо крихтою торт. Спочатку я посипаю крихтою, зверху торт по краю. А потім обсипаю крихтою боки торта. Забираємо торт у холодильник.
  5. Приготуємо глазур. У сотейник вливаємо 30 г молока, всипаємо 50 г цукру, 15 г просіяного какао.
    Перемішуємо до однорідного стану. Ставимо варитись на плиту. Постійно помішуючи, варимо на середньому вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Якщо варити на великому вогні, маса швидко закипить і цукор не встигне розчинитися. Доводимо до кипіння і на маленькому вогні уварюємо масу приблизно 1 хвилину. Знімаємо з вогню і в гарячу масу додаємо 25 г вершкового масла. Перемішуємо до однорідного стану.Шоколадна глазур готова, остудити її до кімнатної температури і прикрасити нею торт. Я заливаю глазур, по краю білого квадрата Прикрасити торт можна за власним бажанням. Цієї кількості глазурі вистачить, щоб весь крем зверху покрити глазур’ю. В середині торта малюю глазур’ю хаотичні лінії. Торт готовий, його можна подавати до столу!
    Раджу вам його приготувати. Торт неймовірно смачний! Дуже ніжні, м’які, шоколадно-медові коржі у поєднанні з повітряним сметанним кремом і насиченою шоколадною глазур’ю створюють бомбічний смак

Джерело