22.10.2022

САМИЙ ДЕШЕВИЙ ТОРТ! Так, це дійсно правда. Я не зустрічала до цього часу більш економного рецепта торта. Його собівартість складає менше 50 грн! В це важко повірити, але ні яєць, ні масла, ні молока, ні сметани тут нема! Але ж який гарний шоколадний торт на фото. А який смачний! Коржі пухкі, м’якенькі, вологі, з насиченим шоколадним смаком

Від fcvomond

САМИЙ ДЕШЕВИЙ ТОРТ! Так, це дійсно правда. Я не зустрічала до цього часу більш економного рецепта торта. Його собівартість складає менше 50 грн! В це важко повірити, але ні яєць, ні масла, ні молока, ні сметани тут нема! Але ж який гарний шоколадний торт на фото. А який смачний! Коржі пухкі, м’якенькі, вологі, з насиченим шоколадним смаком.

Шоколадна глазур на воді чудово доповнює цей швидкий десерт. Але найцікавіше в цьому бютжетному торті те, що приготувати його дуже- дуже просто! Думаєте це не реально? Я також сумнівалась, що з цього вийде щось достойне. Та була приємно вражена цим смачним дешевим тортом. І всі, хто куштував його, були в захваті. Крім того, це пісний рецепт торта.

Таким пісним шоколадним тортом можна поласувати під час посту. Словом, одні плюси. Спробуйте – і переконаєтесь. Чекаю на Ваші враження в коментарях до рецепту!

Інгредієнти:

Тісто

борошно 3 скл.(600 г)

цукор 1 скл. (200 г)

сіль 1 ч.л.

сода 2 ч.л.

какао 50 г

олія 0,25 л

ванільний цук. 15 г

вода 0,5 л

оцет 2 ст.л.

Глазур

олія 3 ст.л.

цукор 100 г

какао 50 г

вода 1 скл.

Як приготувати

Форма 25*35 см або 2 шт діаметром 27 см

Тісто. 3 скл. борошна, 1 скл. цукру, 1ч.л. солі, 2 ч.л. соди, 50 г какао перемішати. Окремо змішати 0,5 л холодної води, 1 скл. олії, 2 ст. л. оцету . З’єднати суху та рідку суміш, перемішати до однорідності. Випікати при температурі 190 град 40- 50 хв. Остудити, розрізати на 3 коржі (можна випікати окремо 3 коржі). Змастити улюбленим варенням.

Шоколадна глазур на воді. 50 г какао, 100 г цукру та 3 ст.л. олії замісити в густу масу. По трохи додавати воду, та ретельно помішувати, щоб не було комомчків. Довести до кипіння. Гарячою глазур’ю змастити торт. Залишити застигати в холодильнику на 2-3 год.

Смачного!

Джерело