13.11.2022

Домашній хліб без замісу. Рецепт простий, як раз, два, три. Пишний, запашний, з хрусткою скоринкою

Від fcvomond

Якщо ви не бралися за випічку хліба, тому що побоювалися складнощів приготування, цей рецепт для вас! Завдяки йому ви зможете радувати рідних пишним і запашним домашнім хлібом хоч кожен день. Ніяких тривалих замісів.

Хліб виходить досить вологий всередині, з великими порами і тонкою хрумкою скоринкою. Особливо сподобається шанувальникам чіабатти – італійського білого хліба. Свіжі дріжджі можна замінити сухими, на таку кількість борошна 4 г буде достатньо (приблизно три чверті столової ложки).

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 230 г
  • Дріжджі 10 г
  • Вода 420 мл
  • Сіль 1 ч. л

Приготування

Дріжджі розчиніть у теплій воді (37-39 градусів). Борошно просійте в глибоку миску, додайте сіль, влийте розчинені дріжджі. Замісіть тісто середньої консистенції. Накрийте миску плівкою з невеликим отвором для виходу повітря і залишіть на 2 години при кімнатній температурі.

За 2 години тісто має піднятися в 2 рази, а на його поверхні буде багато бульбашок. Не забудьте, що тісто у нас без замісу, тому, не обминаючи його, накрийте миску плівкою або кришкою з отвором і відправте в холодильник на ніч. Зранку дістаньте потрібну кількість тіста. Щоб воно менше прилипало, присипте руки борошном. Обваляйте тісто в борошні, формуючи кулю (для цього підгинайте краю тіста вниз і всередину).

Викладіть шар на лист пергаменту, присипаного борошном, і залишіть підходити ще на 40-60 хвилин. Накривати не потрібно. Тим часом розігрійте духовку до 235 градусів. Зробіть на тісті 3 надрізи, перемістіть його разом з папером на деко і відправте в духовку на середній ярус. На нижньому ярусі встановіть ще одне деко, наливши в нього 1,5 ст. гарячої води, щоб створити ефект лазні. Випікайте хліб 45 хвилин, потім вийміть з духовки і залишіть остигати на решітці.

Тісто для домашнього хліба прекрасно зберігається в холодильнику протягом 2 тижнів, щоб ви змогли в будь-який момент спекти свіжу буханку до обіду. Не забудьте лише вкрити тісто плівкою, щоб не обвітрилося. Друзі будуть раді дізнатися новий рецепт, поділіться з ними!

Джерело