10.08.2024

Компот з персиків з виноградом і яблуками на зиму: покроковий рецепт

Від fcvomond

Немає нічого більш підходящого для заготівлі про запас, ніж ягоди запашного винограду без кісточок. Сорт кишмиш стане ідеальним компаньйоном соковитим персикам з ніжною м’якоттю і щільним кисло-солодким яблукам. Фруктове тріо виступає концентратом сонячного літа, укладеними в напій дивовижного бурштинового кольору.

Персики зручно відмивати м’якою щіточкою: невеликі плоди відмінно помістяться в банку цілими, не втративши ні краплі дорогоцінного соку. Щоб фрукти можна було використовувати в якості прикраси десертів, їх слід ретельно звільнити від гілочок і насіннєвих коробочок.

Складові

  • персики 1 кг
  • яблука 2-3 шт.
  • виноград 300 г
  • вода 2 л
  • лимонна кислота 0,25 ч. л.
  • цукор 150-200 г

Вихід: 1 банка місткістю 3 л.

Рецепт приготування компоту з персиків, винограду та яблуками

1. Персики переберіть. Промийте від бруду і пилу.

2. Виноград промийте. Ягоди відірвіть з гілочок.

3. Яблука промийте. Розріжте на 4 частини і виріжте серцевину. Шкірку знімати не потрібно.

Промийте і простерилизуйте банку з кришкою. Наповніть ємність підготовленими фруктами на 1/2 від загального обсягу.

4. В окремій посудині закип’ятіть воду. Візьміть із запасом, щоб вистачило на повну заливку. Акуратно налийте окріп в банку. Щоб ємність не лопнула, в банку опустіть ложку і струмінь гарячої води направте на ложку. Накрийте чистою кришкою і залиште на 15-20 хвилин. Після злийте воду в мийку. Знову залийте окріп в банку. Накрийте кришкою. Залиште також на 15-20 хвилин.

5. Цього разу злийте воду вже в каструлю. Додайте цукор і лимонну кислоту за смаком. Закип’ятіть. Проваріть кілька хвилин.

6. Залийте банку сиропом, щільно закрийте кришкою і переверніть. Для повної самостерілізаціі укутайте теплою ковдрою і залиште на 1-2 дня до повного охолодження. Компот готовий. Перемістіть для зберігання в погріб або комору.

Джерело