07.08.2022

Супер смачне тісто на пельмені та вареники

Від fcvomond

Пельменне тісто на воді хазяйки давно з успіхом використовують для вареників. У тісто, приготоване за цим рецептом, спочатку закладена вдала універсальність. Супер тісто для пельменів і вареників добре перенесе заморожування, тому допускається готувати ці вироби про запас.

Скористайтеся цим варіантом “слухняного” тіста. Пельменне тісто підходить для приготування вареників, пельменів, равіолі, які можна як відварити, так і посмажити.

1. Мінеральна вода замість звичайної використовується, щоб тісто вийшло м’яким і блискучим.

2. Яйця також додають тісту м’якості, воно податливе в розкачуванні та не розвалюється (до речі, можете брати тільки жовтки).

3. Цукор надасть вашому тісту своєрідну смакову нотку.

4. Рослинна олія зробить тісто ніжнішим і більш податливим. Для розкачування надалі вам не знадобиться борошно (ефект чистої кухні).

Інгредієнти:

  • вода мінеральна газована – 1 склянка;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – 1/2 ч. ложки;
  • цукор – 1/2 ч. ложки;
  • олія рослинна – 4 ст. ложки;
  • борошно – близько 4 склянок.

Приготування

1. З’єднайте в глибокій мисці воду, яйце, сіль, цукор і рослинну олію. Перемішайте.

2. Помалу підсипайте борошно, що просіює, для отримання м’якого, еластичного блискучого тіста, яке не липне. Як тільки таке вийшло, борошно підсипати припиняйте, вам вона більше не знадобиться навіть при розкочуванні.

3. Залиште тісто на столі під рушником відпочити хвилин на 20-30, і можете приступати до ліплення. З цього набору інгредієнтів у вас вийде близько 1 кг тіста.

Його можна варити, тушкувати або пекти. Також підходить на чебуреки, але тоді в тісто не додавайте яйце.

Бажаю усім смачного!

Джерело