21.08.2022

Мій рецепт салату “Олів’є” без ковбаси та м’яса. Гості спочатку дивуються, а потім готують так само

Від fcvomond

Рецепт знаменитого салату “Олів’є” без додавання ковбаси та м’яса. Оригінальний рецепт із родзинкою.

Чи міг Люсьєн Олів’є створючи рецепт свого знаменитого салату знати, що він стане улюбленим для всієї країни і що без нього не обійдеться жодна новорічна ніч?

І кожна господиня готує його по своєму, хтось додає свіже яблучко, хтось комбінацію із свіжих та солоних огірків, хтось не уявляє собі цей салат без ковбаси чи запеченого м’яса. У мене ж свій рецепт, за яким я вже кілька років готую “Олів’є” на новорічні свята.

Інгредієнти :
Картопля 2-3 штуки середнього розміру
Морква 1 шт
Яйця 5 шт
Гриби печериці 200 грам
Консервований горошок 1 банку
Майонез 2-3 столові ложки
Картоплю та моркву для таких салатів я завжди запікаю, так смачніше. Загортаю кожен коренеплід у фольгу та відправляю в духовку на 1,5 – 2 години. Охолоджуються овочі зазвичай всю ніч у цій самій фользі.

Яйця, картоплю та моркву намагаюся різати однаковими кубиками. Свіжий огірок не додаю, а ось солоний обов’язково, ріжу так само кубиками, але трохи дрібніше, ніж овочі. Обов’язково додаю баночку смачного консервованого горошку.

Цибулю не додаю, мені вона в цьому салаті заважає.

А ось замість вареної ковбаси та м’яса я додаю смажені печериці. Так, ви здивуєтеся, але саме так. Ріжу гриби кубиками і обсмажую на олії з додаванням солі та перцю.

Додаю готові гриби до салату і трохи солю. Для заправки використовую виключно майонез, але перед самою подачею.

При бажанні можна додати трохи кропу або зеленої цибулі.

Подавати такий салат, як ви самі розумієте, можна як завгодно. Цього року я вирішила укласти його у формі кільця, використовуючи роз’ємну форму для випічки 19 см та кулінарне кільце діаметром 8 см.

Як вам рецепт? Готовитимете?

Джерело