08.03.2023

Це так просто! Домашній вафельний торт з готових коржів

Від fcvomond

Торт з вафельних коржів — це рецепт швидкого десерту без випічки. Рецепт торта з готових вафельних листів і шоколадного крему — доказ того, що для смачного торта не потрібно багато працювати на кухні.

Іноді можна всього з декількох інгредієнтів і з мінімальними зусиллями отримати торт, який не соромно поставити на стіл, якщо у вас раптові гості, якщо потрібно накрити святковий стіл або просто самому захотілося смачненького.

Щоб приготувати торт з вафельних коржів, знадобиться:

  • 3 готових вафельних листа розміром 24х36 см;
  • 500 г шоколаду;
  • 600 мл вершків;
  • 250 г сиру (або сиру маскарпоне);
  • 1 ч. ложка ванільної есенції.

Приготування:

Крем

Поламайте шоколад на шматочки (цього не доведеться робити, якщо у вас шоколадні чіпси). Покладіть шматочки в каструлю, залийте вершками. Поставте каструлю на слабкий вогонь (або на парову баню) і нагрівайте, постійно помішуючи, не доводячи до кипіння, поки шоколад не розтане. Зніміть з вогню, дайте охолонути і приберіть в холодильник на кілька годин, поки крем не охолоне і не почне густіти.

Для скорочення часу приготування шоколадного крему його можна поставити в морозильну камеру на 1-2 години. Залежно від ваших уподобань, додайте цукор, якщо вважаєте, що це необхідно.

Це так просто! Домашній вафельний торт з готових коржів

Ви також можете використовувати молочний шоколад або комбінацію двох видів шоколаду — чорного і молочного. Добре остиглий шоколадний крем перемішайте доти, поки він не почне набувати густу кремоподібну консистенцію. Додайте дрібнозернистий сир (ще краще — сир маскарпоне) і ванільну есенцію. Ще раз перемішайте, поки крем не стане щільним і повітряним.

Складання:

Вафельні листи розрізають на 2 частини, виходить 6 листів. Шоколадний крем розділіть на 5 частин і розподіліть по вафельним листам. Складіть їх один на інший — і помістіть торт в холодильник (або морозильну камеру) до подачі на стіл.

Це так просто! Домашній вафельний торт з готових коржів

Перед подачею наріжте вафельний торт на квадрати, і можна подавати. Смачного!

Це так просто! Домашній вафельний торт з готових коржів

Джерело