02.06.2023

Куряча тушонка для ледачих: смачніше, аніж з магазину

Від fcvomond

Бувають дні, коли зовсім не хочеться витрачати час на приготування вечері. На допомогу прийде зручна заготівка – смачна тушонка з курки. Витратьте день на її приготування, і відмінна вечеря буде завжди чекати в холодильнику.

Вам знадобиться:

  • цілі тушки бройлерних курчат;
  • банки з кришками (по півлітра);
  • велика каструля;
  • старий рушник;
  • сіль, лавровий лист, перець горошком

Куряча тушонка, покроковий рецепт приготування

Розріжте курятину на порційні шматочки. Спинки, хрящі, нижні частини гомілки і крила будемо варити окремо.

У тушонку підуть лише кращі частини. А з останків м’яса потрібно зварити густий бульйон.

У попередньо простерилізовані банки кладемо лавровий лист і кілька горошин перцю. Потім ємність на половину заповнюємо м’ясом, гарненько його утрамбовуючи. Після цього в майбутню тушонку потрібно засипати половину чайної ложки солі. Далі банку наповнюємо м’ясом по «плечі», і додаємо ще половину ложки солі. Шматочки курки кладемо шкіркою вниз.

Дно глибокої широкої каструлі необхідно вистелити рушником. Так скло не буде стикатися з металом і не трісне при готуванні.

Наповнені банки з куркою виставляються на рушник, попередньо прикривши кришками. Каструлю потрібно наповнити теплою водою по «плечі».

Зверху кришки прикриваємо вантажем, наприклад важкою сковородою. Це потрібно, щоб банки не спливали при кипінні і не переверталися. Після закипання води тушонку готуємо на повільному вогні п’ять годин.

Шматочки які залишились заливаємо водою так, щоб вона їх повністю покрила і варимо наваристий бульйон. Він буде готуватися весь той час, що і тушонка.

Після п’яти годин на плиті частину бульйону з банок википить. Слід долити бракуюча з каструлі до самого горлечка.

Після цього можна закручувати кришки і остуджувати тушковану курку при кімнатній температурі.

Коли тушонка охолоне, її слід перемістити в холодильник або льох. Ця страва може зберігатися всю зиму і не втратити свого чудового смаку.

Джерело