16.07.2022

Нaрешті! Ідеaльний рецепт! Ось так потрібно випікати справжній бісквіт

Від fcvomond

Дуже багато людей люблять випічку. Адже це так приємно – поласувати шматочком пирога, тістечка або бісквіта. Саме про бісквіти ми сьогодні поговоримо. Смачний, пишний, м’який і пружний – це просто смакота! Бісквітне тісто застосовується як основа для пирогів, тістечок і рулетів. Бісквіт також можна випікати і подавати в чистому вигляді, не додаючи крем або прикраси. Все одно буде дуже смачно!

Бісквіт – це кондитерське тісто, основою якого є яйця, борошно і цукор. Здається, що в його складі немає нічого складного, і випікати його простіше простого. Але, тим не менш, є деякі секрети його випічки, про які ми вам зараз розповімо.

Секрети випічки бісквіта

Дотримуйтесь правильного співвідношення інгредієнтів. Ось найбільш вдале: 6 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 1 щіпка соди або 0,5 ч. л. розпушувача.

Перед тим як збивати яйця, потримайте їх в морозилці 10-15 хвилин, вони повинні бути добре охолодженими.

Збивайте яйця в глибокій мисці міксером на високій швидкості .

Віночок повинен «ходити» по поверхні і тільки іноді опускатися на дно ємності.
Після того як яєчна маса збільшилася в обсязі в 4-5 разів, починайте невеликими порціями додавати цукор.

Вимкніть міксер і всипте просіяне борошно, перемішайте суміш ложкою, додайте соду або розпушувач. Деякі кулінари радять гасити соду оцтом або лимонною кислотою, по черзі додаючи їх в тісто (не змішуючи заздалегідь в ложці).

Форму для випічки застеліть пергаментом і присипте борошном, вилийте бісквітне тісто. Ставити форму з тістом слід в уже розігріту духовку і випікати при температурі не більше 180 градусів. Якщо ви помітили, що краї випічки підрумянились, а серединка рідка, поступово збавте жар.

Випікається виріб близько 45 хвилин, час приготування залежить від діаметра форми.

Під час випічки дверцята духовки краще не відкривати: бісквіт може осісти. У разі крайньої необхідності лише трохи відкрийте дверцята.
Готовому коржу дайте охолонути прямо в формі , потім виймайте.

Уміння випікати пишний бісквіт – один з важливих навичок, властивих господині. З бісквіта можна зробити справжній шедевр, додавши в нього горіхи, а потім змастивши кремом або помадкою. Просто проявіть трохи фантазії!

Джерело