14.08.2022

Гарбуз на десерт. Я давно шукала цей рецепт, нарешті знайшла

Від fcvomond

Такий рецепт я дійсно шукала давно. Мені хотілося, щоб шматочки гарбуза виходили цілими і прозорими, наскрізь просоченими цукровим сиропом. І ось два роки тому я знайшла цей рецепт і з тих пір часто готую гарбуз на десерт. З ним навіть можна пити чай, настільки він смачний.

Готувати його дуже просто. Для цього нам знадобляться тільки гарбуз і цукор. Хто не їсть цукор можуть використовувати мед, але я не люблю, коли мед піддається термічній обробці. Він втрачає всі свої корисні властивості. Мені здається, що це не гідно такого корисного продукту.

Я використовую для цього десерту цукор.

Потрібно порізати гарбуз шматочками. Я ріжу не дуже дрібно, приблизно ось так.

Гарбуз на десерт. Я давно шукала цей рецепт, нарешті знайшла

Викладаю гарбуз в один шар, наливаю на дно трохи води (приблизно 50 мл.), Щоб гарбуз не прилип до дна в перший момент. Потім він дасть свій сік, і якщо буде налито занадто багато води, він вийде водянистим. Тільки після цього посипаю гарбуз цукровим піском. Кількість цукру залежить від солодкості гарбуза і від ваших уподобань. Але майте на увазі, що цукор додається в два прийоми.

Отже, один раз ми присипали гарбуз, тепер ставимо його в духовку. Гарбуз почне паритися. Чекаємо, поки вода випарується, а гарбуз стане м’яким. Виглядає він в цей момент ось так.

Гарбуз на десерт. Я давно шукала цей рецепт, нарешті знайшла

Тепер потрібно ще раз посипати наш десерт цукром або полити медом і поставити в духовку приблизно на 10 хвилин. За цей час цукор розплавиться, і гарбуз стане прозорим.

Гарбуз на десерт. Я давно шукала цей рецепт, нарешті знайшла

Він виходить бурштинового кольору і весь ціленьким, шматочок до шматочка.

Це один з улюблених моїх рецептів. Спробуйте, можливо і вам він припаде до душі.

Джерело