03.09.2022

Свинина в рукаві, нашпигована часником та морквою. Цій страві немає рівних!

Від fcvomond

У цієї страви багато плюсів. Приготуйте його і самі переконайтеся, як це просто та смачно! Подавайте м’ясо з гарніром або наріжте як закуску.

Я так люблю м’ясо, приготовлене за цим рецептом, що просто не змогла не поділитися з вами! По-перше, запікати м’ясо цілісним шматком просто і зручно. По-друге, запечене м’ясо не таке шкідливе, як смажене. По-третє, зусиль докладати практично не треба, найсмачніше м’ясо готується саме. Нам просто треба його трохи підготувати. По-четверте, страва виходить універсальна, тому що їсти її можна як у гарячому вигляді, так і в холодному.

Інгредієнти:

  • Свинина 1,5 кг (гомілка, шия або корейка без кістки);
  • Морква 1 шт. (невелика);
  • Часник 2 зубки;
  • Сіль;
  • Перець чорний молотий;
  • Лавровий лист.

Вибирайте м’ясо із прошарками жиру. Він додасть додаткову соковитість та ніжність м’ясу. Для запікання нам знадобиться спеціальний рукав для запікання. Якщо у вас його немає, можна скористатися фольгою, складеною в пару шарів.

Рецепт приготування:

1. Підготуємо м’ясо. Для цього промиємо його та просушимо рушником або серветками. Обріжте непотрібні плівочки та жилки.

2. Ретельно промийте та очистіть моркву. Її треба нарізати невеликими брусками.

3. Часник також очистіть і наріжте, як і моркву брусочками.

4. Тепер приступимо до нашпигування м’яса. Для цього скористаємося вузьким ножем. Проколи необхідно робити перпендикулярно до поверхні м’яса на глибину близько трьох сантиметрів. У отвори, що утворилися, вставляємо брусочок моркви і часнику. Надрізи робіть через кожні 2-3 см у шаховому порядку

5. Після того, як м’ясо нашпигували, натріть його сіллю та перцем. Зверху покладемо пару лаврових листочків.

6. Покладіть м’ясо в рукав для запікання, зав’яжіть з обох боків та дайте полежати м’ясу протягом години.

7. Розігрійте духовку до 200°С. Помістіть м’ясо в духовку та запікайте протягом години. Після зазначеного часу надріжте рукав зверху і розкрийте. Залишіть у духовці ще на 10-15 хвилин. Так ваше м’ясо придбає рум’яну скоринку. Дайте “відпочити” м’ясу хвилин 10, а потім наріжте пластами завширшки близько сантиметра.

М’ясо можна подавати до салатів або картоплі у гарячому вигляді. Можна оформити як закуски в холодному вигляді. А можна замінити цим м’ясом магазинну шинку і подати до сніданку.

Смачного!

Свинина в рукаві, нашпигована часником та морквою. Цій страві немає рівних!

Джерело