03.10.2022

Простий кекс до чаю зі смаком топленого молока

Від fcvomond

Стандартний рецепт кекса смачний і ароматний, але мені хотілося отримати більше смакових відтінків. Тому я почала комбінувати різні рецепти, щось додаючи від себе. Приблизно з п’ятої спроби я таки отримала цей бажаний кекс з карамельним ароматом. Тепер ділюся всіма тонкощами приготування з вами.

Інгредієнти:

Тростинний цукор – 150 г
Яйце – 2 шт.
Ряжанка – 250 мл
Вершкове масло – 80 г
Вівсяні пластівці – 60 г
Пшеничне борошно – 140 г
Рисове борошно – 100 г
Розпушувач – 10 г

Приготування:

Збийте яйця з тростинним цукром. Якщо хочете замінити його зі звичайним, будьте готові до того, що у випічки зникне карамельний присмак.

Всипте вівсяні пластівці швидкого приготування та рисове борошно, влийте ряженку та перемішайте.

Змішайте борошно з розпушувачем і просійте в миску з тістом, ще раз перемішайте. Розтопіть вершкове масло, дайте йому охолонути і додайте до загальної маси. Замісіть густе тісто.

Викладіть тісто у прямокутну форму для кексів. Розігрійте духовку до температури 180 градусів та випікайте кекс 40-60 хвилин. Дайте випічці злегка охолонути і лише потім дістаньте із форми.

Поки кекс теплий, смак топленого молока відчувається сильніше. Випічка всередині трохи волога та м’яка. Зверху я зазвичай присипаю цукровою пудрою або поливаю розтопленим шоколадом. До чаю просто ідеально!

Джерело