26.02.2023

Одна база – три смаки: домашня бутербродна паста вище всяких похвал!

Від fcvomond

Думаю, що практично кожен хоч раз в житті купував намазку для бутербродів. 

Я раніше часто купувала упаковку, забігаючи в магазин. Ціна прийнятна, і перекусити є чим. А на свята взагалі ідеально. Але одного разу, на одному з сімейних застіль, свекруха запитала, навіщо я витрачаю на дорогі пасти. Після чого пообіцяла розповісти, як вона готує намазки на хліб.

І правда, доступність покупних закусок дуже відносна. Їх продають в маленьких упаковках по 70-150 г. Якщо ж порахувати вартість продукту за кілограм, сума виходить значною. Не кажучи вже про сумнівний склад пасти. Так що на наступний ранок я прийшла до свекрухи з блокнотом. Тепер у мене є 3 чудових рецепти домашніх намазок.

Як приготувати домашні намазки на хліб

Як виявилося, все дуже просто. У мене пішло всього 10 хвилин на приготування. Продукти звичайнісінькі, а головне, ви знаєте, з чого складається ваша закуска. Для початку потрібно підготувати базу.

Інгредієнти:

  • 100 мл молока
  • 200 мл рослинної олії
  • 80-100 г плавленого сиру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 ч. л. лимонного соку або 1 ч. л. яблучного оцту
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
  • зелень до свого смаку

Приготування:

1. З’єднайте молоко й олію в чаші блендера. Найкраще використовувати занурювальний блендер. Опустіть ніж на саме дно і поступово підіймайте його в міру загустіння суміші. Для утворення більш кремоподібної маси можете влити ще трохи олії.

2. В отриманий крем додайте тертий плавлений сир. Можете використовувати й інший м’який сир. Всипте сіль, цукор і перець, влийте лимонний сік і додайте подрібнену зелень. Добре підійде кріп, кінза або розмарин. Перемішайте пасту. Основа готова!

Розділіть пасту на три частини. Тепер приготуємо намазки з різними смаками.

1. Для ковбасної закуски я взяла 1 мисливську ковбаску, 1-2 в’ялених помідори та дрібку сушеного часнику.

2. У другу намазку я додала 10 варених креветок і 1 крабову паличку.

3. В якості третьої добавки я використовувала малосолену рибу.

Дрібно наріжте всі інгредієнти, змішайте зі своєю частиною пасти або збийте блендером до отримання однорідної маси. Розкладіть по банках і зберігайте в холодильнику до 3-х днів. Намазка з натуральних продуктів швидко псується.

Ці варіанти закусок найбільш вдалі. Але ви можете поекспериментувати зі смаками. Тепер у нас в холодильнику завжди стоїть 1-2 баночки домашньої пасти для хліба. Моя улюблена з рибкою! А ваша?

Джерело