06.10.2023

Салат із квасолею. Моя улюблена заготівля на зиму

Від fcvomond

Смачна та ситна заготівля на зиму із квасолею. Відмінно підходить до відвареного рису, картоплі, до супів і просто як закуска дуже смачно. Цей рецепт порадує вас простотою приготування та смаком.

Нам знадобиться (вихід 4 літри):
червоні помідори 2 кг
болгарський перець 500 г
цибуля ріпчаста 500 г
томатна паста 200 мл
олія соняшникова 250 мл
цукор 250 г
сіль 1 столова ложка
суха квасоля 500 г

Покроковий рецепт приготування:
Для приготування необхідно заздалегідь замочити квасолю в теплій воді на ніч, потім зварити до напівготовності. Краще використати білу. Помідори можна прокрутити на м’ясорубці (якщо когось бентежить шкірка) або просто нарізати.

Солодкий болгарський перець наріжте соломкою чи будь-яким зручним способом.

Наріжте півкільцями цибулю. Для любителів гострих закусок можна додати гострий перчик.

У каструлю складіть відразу всі овочі (помідори, цибуля, болгарський перець) та заздалегідь підготовлену квасолю. Проварити все на повільному вогні приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи. Час приготування може бути різним, головне, щоб квасоля не розварилася і залишилася в цілому вигляді.

Потім додайте цукор, сіль, олію та томатну пасту. Кількість солі і цукру, звичайно, можна відрегулювати на свій смак, але раджу дотримуватися саме цих пропорцій.

Перемішайте, доведіть до кипіння і потім готуйте на повільному вогні хвилин 10-15.

Гарячий салат розкладіть по стерильним банкам, закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть банки вгору дном і укутайте чимось теплим, до повного остигання. Я закриваю такий салат у банки об’ємом 0,5 літри. Мию їх у содовому розчині, ополіскую, заливаю в кожну по 100 мл (приблизно) холодної води та кожну пропарюю в мікрохвильовій печі на високій потужності близько 5 хвилин. Кришки заливаю водою та кип’ятю 5-7 хвилин.

Дуже смачно та просто! Готуйте із задоволенням!

Джерело