29.06.2022

Неймовірно смачна рибка в духовці! Скумбрія запечена в спеціальному маринаді

Від fcvomond

Складові:

  • Скумбрія свіжоморожена 3 шт.
  • Гірчиця 3 ч.л.
  • Майонез 3 ч.л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

У списку інгредієнтів я написала базовий склад рецепта. Однак з досвіду знаю, всі компоненти маринаду можна легко замінити.

Цього разу у мене не виявилося звичайної гірчиці, тільки французька (із зернятками), та й тієї замало – близько 2 ч.л. Тому я, не мудруючи лукаво, додала ще близько 1,5-2 ч.л. хрону. Скумбрію я б порадила не розморожувати остаточно, нехай вона залишиться твердою, щоб шматочки при нарізці виходили рівні. Добре миємо рибу, потрошимо, відрізаємо непотрібні голову і кінчик хвоста. Підготовлені таким чином тушки я промокаю паперовим рушником від вологи.

Тільки й залишилося, що посолити рибу і обмазати її соусом (для соусу потрібно просто змішати гірчицю і майонез). Викладаємо шматочки риби на деко (я застилаю його фольгою для чистоти процесу) і відправляємо в духовку або аерогриль.

Я запікаю скумбрію 30 хвилин при середній температурі – близько 180 градусов. Якщо Ви хочете подати рибу до столу цілою, то запікайте тушкою. А якщо шматочками, то краще рибу нарізати ще сирою, інакше готова скумбрія не буде так красиво різатися.

Скумбрія готова! Смачного!

Джерело