01.03.2023

Як смачно замаринувати буряк: проста закуска в грецькому стилі. Ароматна і хрустка

Від fcvomond

Падзарья скордалья – традиційна страва грецької кухні.

Це салат з буряка і часнику. Причому буряк нарізають разом з бадиллям. Ми запозичили ідею і вирішили приготувати ароматну закуску перед обідом. Готовий буряк в банці довго зберігається. Так що його можна використовувати в салатах, щоб кожного разу не відварювати.

Буряк маринується в оливковій олії та оцті кілька днів. Якщо ви любите більш пікантний смак, додайте спецій. Трохи перцю дасть закусці з буряка гостроти. А ароматні трави зроблять смак цікавіше. Такий маринад можна буде повторно використовувати в якості заправки до салатів. Давайте ж приготуємо корисну грецьку закуску.

Складові:

  • Буряк 2-3 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Винний оцет 50 мл
  • Сіль 1 ч. л.

Приготування:

1. Добре помийте буряк. Якщо є бажання можете використовувати й бадилля. Відваріть до готовності: бадилля приблизно 10 хвилин, а буряк – 45-60 хвилин. Очистіть коли буряк охолоне.

буряк з бадиллям

2. Наріжте буряк скибочками завтовшки 1 см. Щільно складіть в чистій сухій банці, пересипаючи шари подрібненим часником. Залиште вільним 1-2 см до краю.

буряк з часником

3. Розведіть сіль в склянці води та залийте на дві третини банки. Додайте оцет і оливкової олії. Якщо залишиться місце, заповніть його буряком.

маринована буряк

4. Щільно закрийте кришкою і відправте в холодильник на 2-3 дні. Буряк готовий!

закуска з буряка

Бурякова закуска може зберігатися в холодильнику кілька місяців. Але, швидше за все, так надовго вона там НЕ затримається. Перед подачею на стіл додайте до буряка трохи цибулі. Так закуска стане ще смачніше. А як маринуєте буряк ви? Діліться порадами в коментарях.

Джерело